Gröna smoothies har blivit riktigt populära och det är inte svårt att förstå varför. Med en grön smoothie kan du se till att få i dig mängder med näringsämnen och vitaminer. Idag finns det många olika livsmedel man kan använda sig av för att skapa en hälsosam och mättande dryck, men just den ”Gröna smoothien” är något som alla hälsofantaster måste testa.

Vad innehåller grön smoothie?

Grön smoothie innehåller en rad olika livsmedel som innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. Här använder man sig av grönsaker som babyspenat, men också frukterna päron, banan och apelsin. För att ge kroppens immunförsvar en ordentlig boost tillför man även ingefära och citronjuice och kompletterar med 2-3 dl vanligt vatten. Denna blandning av grönsaker ger dig ett bra tillskott av den dagliga rekommendationen med frukt och grönt.

Observera att det är viktigt att du tvättar frukt och grönsaker noga innan du mixar. Ingefäran gör du bäst i att skala och riva eller pressa med en vitlökspress. Kom även ihåg att ta bort kärnhuset från päronen, för att slippa hårda bitar som hamnar i din dryck. Alla ingredienser bör mixas tillsammans till en len smet.