Att nyttig mat är bra för vår kropp vet de allra flesta, men få är medvetna om att maten vi stoppar i oss även påverkar vår munhälsa. Beroende på vilken typ av kosthållning du har och vilken typ av mat du föredrar kan munhälsan påverkas både positivt och negativt.

Vill du stärka dina tänder med hjälp av den mat du äter är det viktigt att först och främst välja bort sötsaker. Då talar vi inte främst om frukt som smakar sött eller söta bär, utan om tillsatt socker som finns i glass, godis och inte minst i läsk och juicer. Har du problem med dina tänder och tandkött bör du boka tid hos Oralcare.se för en grundlig undersökning hos en professionell tandläkare. Hos Oralcare blir du bemött av duktiga och erfarna tandläkare som kan hjälpa dig med allt från karies till tandsten.

Vilken mat förbättrar munhälsan?

Vad är det då för typ av mat som du ska välja för att få starkare och friskare tänder? Här rekommenderar vi att du väljer frukter som äpple och jordgubbar, men också grönsaker som morötter och grönsallad av olika slag. Till att börja med så ser dessa livsmedel till att främja din salivproduktion, samtidigt som de rengör tänderna. Ytterligare livsmedel att satsa på är ost, mjölk och andra mejeriprodukter som neutraliserar syra!