Wraps fungerar inte bara utmärkt som ett bra och stadigt mellanmål, utan de lämpar sig även för helgfrukosten när du vill lyxa till det, till lunch eller till middag. Vi har plockat ut två riktigt bra och nyttiga wraps som är enkla att göra och som passar till dagens alla måltider. Vi hämtade vår inspiration från matlagningsmagasin online, men också från träningsbloggar.

Kycklingwrap med kål

Till den här wrapen behöver du endast kycklingfilé, äpplen, rödkål, hackade jordnötter, romansallad, sweet chilisås, grekisk yoghurt, majonnäs, en matsked med curry och en halv tesked salt. Eftersom wraps i stora drag innebär att du bara slänger in alla ingredienser och viker ihop i ett tortillabröd är det precis samma process här. Skala, skär, hacka, vik ihop och njut! Kom ihåg att curryn bör blandas med majonnäsen och den grekiska yoghurten – som en god dressing.

Veggowrap med avokado

Är du ute efter ett vegetariskt alternativ är denna veggo-wrap ett bra val. Det enda du behöver är wraps, avokado, vitkål och morötter, majs, gurka och grekisk yoghurt. Du kan även addera tomat och svarta sesamfröm, såväl som färskhackad mynta och hummus. Hummus kan du göra själv eller köpa färdig i butik.