Frukt är mycket gott och något som många äter på en daglig basis, men när vintern börjar dra in är det inte ovanligt att välja frukt med lite större omsorg. Man har ju trots allt fått höra att frukt inte bara är bra för den som vill hålla vikten, utan även för den som vill minska risken för förkylningar.

Det är inte alltid lätt att veta vilka frukter som man ska satsa på och vilka frukter som är extra nyttiga och bra. Många går direkt till butikshyllan med apelsiner, men du behöver inte äta dig trött på apelsiner hela vintern för att hålla dig frisk och stark. Vi har plockat fram 3 nyttiga och riktigt bra frukter som du bör satsa på om du vill ha en mer hälsosam vardag och ett bättre immunförsvar.

Äpple – Äpplen är inte bara riktigt fina att använda som juldekorationer, utan de är också väldigt nyttiga. Visste du t.ex. att äpplen innehåller mycket antioxidanter såväl som fibrer. I skalet på ett äpple finns även något som kallas för flavonoider, och dessa antioxidanter sägs vara mycket bra för att förhindra uppkomst av cancer.

Banan – Den gula, böjda bananen är ett självklart val som mellanmål till både små och stora, men banan gör mer än att bara mätta. Den innehåller nämligen en rad viktiga vitaminer och mineraler, bland annat kalcium, selen, fosfor, magnesium och kalium. Här hittar du även vitamin A, B, C och E.

Papaya – Papaya är förvisso ingen frukt som växer i Sverige och den hör knappast vintern till, dock är det en frukt som du absolut bör se till att få i dig mer av. Papayan innehåller väldigt mycket C-vitamin och A-vitamin, samt är rik på papain-enzymet.