Det finns många goda anledningar att satsa på ekologisk mat. Även om det inte bevisats att ekologisk mat är nyttigare än konventionell mat (förutom ekologiska ägg) kan du däremot alltid äta ekologisk mat med gott samvete. Man har till exempel funnit att ekologiska gårdar har runt femtio procent fler arter av pollinerare och växter, vilket bidrar till en större ekologisk mångfald.

Mat utan bekämpningsmedel

När ekologisk mat produceras får kemiska bekämpningsmedel inte användas. Det innebär att ekologisk mat inte innehåller några rester från bekämpningsmedel (över gränsvärdet). En annan fördel är att det inte förekommer några konstgjorda tillsatser i ekologisk mat. Livsmedel som KRAV-märkts får inte innehålla konserveringsmedel, färgämnen, sötningsmedel, syntetiska smakämnen eller färgämnen.

Svenskt gårdskött

Svenska regler för djurhållning är de kanske högsta i världen, vilket garanterar att kött från svenska gårdar kommer från välskötta djur som mår bra. Hos Familjen Snellman hittar du ett brett sortiment av högklassiga köttprodukter från svenska gårdar. Faktum är att Familjen Snellman alltid använder äkta gårdskött från familjegårdar samt tillverkar sina produkter i Österbotten. Familjen Snellmans produkter innehåller mer kött och mindre tillsatser. Ta gärna en titt på deras breda sortiment av välsmakande chark- och köttprodukter som tillverkats med kärlek av gårdskött från svenska familjegårdar.

Ekologiska ägg

När höns föds upp samt sköts med ekologiska metoder producerar de ekologiska ägg. Dessutom ska ekologiska höns ha det bra och ges möjlighet till ett naturligt beteende. Livsmedelsverket har konstaterat att ekologiska ägg innehåller högre halter av vitaminer och mineraler än konventionella ägg. Höns som mår bra producerar med andra ord nyttigare ägg.

Djurens välmående prioriteras också på KRAV-certifierade gårdar där de låter grisar, kor och tjurar vara utomhus under den varma årstiden. Det är viktigt att djuren är välskötta, vilket innebär att när du handlar ekologiska ägg, mjölk eller kött vet du att de livsmedel du handlar kommer från djur som mår bra.

Näringsrika livsmedel