Whisky är en dryck som länge varit mycket populär. Än idag är whisky en av storfavoriterna och dryckens mångsidighet har gjort att den kan användas både i glas såväl som i grytor eller som smaksättning på mat. Dock är det få som är medvetna om att whisky även kan användas som smaksättning till snus.

Whisky är kanske inte en av de mest nyttiga alkoholhaltiga drycker som finns på marknaden, men det är heller inte det mest sockerrika alternativet. Jämför man med många andra drycker har whisky även en mycket unik karaktär och smak, vilket gör den utmärkt i kombination med just snus. Här nedan kommer du att få tips på hur du kan göra eget snus som är smaksatt med den populära drycken. Om du inte orkar ta dig igenom hela processen kan du med fördel beställa velo snus i en smak som passar dig.

Gör ditt eget whiskysnus

Det finns många olika recept på snus på nätet som du kan använda dig av när du ska blanda ihop ditt snus. De vanligaste ingredienserna är dock råtobakspulver såväl som salt, vatten, natriumkarbonat, glycerol, stärkelse och arom. Hitta ett bra recept innan du går vidare till smaksättning.

Du kan antingen välja att smaksätta med whisky-arom, eller så kan du använda dig av riktig whisky på flaska. Fördelen med det sistnämnda är att ditt snus blir mycket lyxigare och att du kan välja exakt vilken smak och rökighet du vill ha. Observera att du kan behöva experimentera en hel del för att få fram den rätta styrkan. Vanlig arom kräver cirka 1-2 teskedar per kilo, men med riktig whisky kan du behöva använda mycket mer.