Det finns massor med härlig mat att laga och dryck att dricka som är nyttig och näringsrik. För att få inspiration till mat som både är god och smakrik kan du kika in på grapevine.se som förmedlar mat- och dryckesinspiration. Du kan på webbsidan hitta bra dryckesalternativ till olika recept, vilket är guld värt om du vill ta en maträtt till nya höjder.

Utrymme för godsaker

När det kommer till nyttig och hälsosam mat är det viktigt att ha en bra balans. Att avnjuta ett gott glas vin kan vara lika bra för hälsan som att dricka vatten. När du njuter av maten och drycken du dricker mår du bra, vilket ger andra hälsofördelar än vad hälsosam mat gör. Det viktiga är att ha en balans. Att äta nyttig mat till 80 procent och sedan ha 20 procent till sådant som du verkligen vill ha men som kanske inte är det nyttigaste. För att hitta den bästa kombinationen mellan en maträtt och dryck ska du surfa in på grapevine.se.

Ät olika sorters grönsaker

Nyttig och hälsosam mat behöver absolut inte vara tråkig och smaklös, tvärtom. Det finns massor med god mat som är både nyttig och sprängfylld med näring. För att din kost ska vara nyttig är det en god idé att försöka fylla tallriken med mycket grönsaker av olika slag. Försök att äta så många olika grönsaker och rotfrukter som du kan under en vecka. Då ökar du chanserna att få i dig allt du behöver. Komplettera grönsakerna med långsamma kolhydrater och protein av något slag. Variera även kolhydraterna och proteinet.