Det har väl inte undgått någon att man bör äta och dricka sunt, men vad händer om man istället frossar i onyttiga saker? Förutom att man riskerar att lägga på sig onyttiga kilon och få diabetes, kan onyttig kosthållning leda till bland annat problem med tänderna. Har besöken hos Södertandläkarna blivit lite väl många på senare tid? Då kan det vara dags att se över din kost.

Så påverkas du av onyttig mat och dryck

De flesta som försöker följa en sund livsstil, gör det troligtvis för att försöka hålla kroppen i fysiskt god form. En sund livsstil bidrar dock inte bara till en slankare kropp utan även till många andra hälsofördelar. Det som händer när man äter och dricker allt för mycket onyttiga saker är nämligen att man riskerar att få diabetes samt få problem med tänderna. Tändernas emalj och insulinet påverkas mycket av framförallt socker i mat och dryck och att undvika socker är ett sätt att slippa onödiga besök hos tandläkaren. Hos Södertandläkarna hjälper man dagligen patienter med att laga hål i tänderna och det är inte ovanligt att barn och tonåringar har stora problem med karies. Om du är stammis hos Södertandläkarna, kan det vara bra att försöka skära ner på sockret i mat och dryck.

Förutom hål i tänderna, övervikt och diabetes, påverkas kroppen mycket av det vi äter och dricker. Onyttig kosthållning kan nämligen resultera i:

  • Reumatism.
  • Demens.
  • Cancer.
  • Svullnad i kroppen, framförallt i fötter och vader.
  • Trötthet och orkeslöshet.
  • Inflammationer.
  • Näringsbrist.

Det sistnämnda kan ge en mängd olika symtom då näringsbrist och brist på vitaminer och mineraler är nära besläktat. Att lida brist på nödvändiga vitaminer och mineraler kan ge stora problem med immunförsvaret, men det kan även yttra sig i hudproblem, koncentrationssvårigheter, hormonstörningar, infertilitet och ge symtom som allmän sjukdomskänsla i kroppen.